Professionele stofzuiger

Professionele stofzuiger: wat maakt het verschil?

Professionele stofzuiger
Professionele stofzuiger

Waar moet je bij de aanschaf van een professionele stofzuiger opletten? Praktisch alles is op te zuigen, maar een stofzuiger voor huis-, tuin- en keukenstof zijn niet geschikt voor het opzuigen van fijnstof, explosiegevaarlijke stoffen, zwaardere materialen zoals spanen, olie en chemische vloeistoffen. Voor deze stoffen en vloeistoffen zijn er professionele stofzuigers op de markt verkrijgbaar. Dit soort stofzuigers zijn gebouwd van hoogwaardige materialen, verkrijgbaar in 230 Volt of 400 Volt, met stofklassen M en H alsook explosieveilig volgens ATEX zone 22 en asbest. Met een professionele stofzuiger kunnen we simpel gezegd alles opzuigen behalve benzine. Wel hangt er een prijskaartje aan zo’n bijzondere stofzuiger wat kan oplopen tot duizenden euro’s.

Professionele stofzuiger van Starmix

Met ons Starmix programma hebben wij al wat professionele stofzuigers, maar voor echte maatwerk leveren wij ook speciale stofzuigers van het merk Evotec. Met Evotec kunnen wij maatwerk leveren. Ketels van 25 liter tot en met 100 liter en ook zogenaamde longopac systemen (ook wel eindeloze zak genoemd), slangen met diameters van Ø 40 mm tot en met Ø 70 mm, antistatisch en hittebestendig van 125˚C tot metalen slangen die hittebestendig zijn tot 400˚C. Explosiegevaarlijke stoffen, zoals meel, kunnen zonder problemen met een Evotec stofzuiger die geschikt is voor zone 22 opgezogen worden. Er zijn ook hulpmiddelen leverbaar om onder andere gassen af te zuigen. Ook kan er gewerkt worden met een voorafscheider.

Wat is de juiste professionele stofzuiger?

Er is dus veel mogelijk met het opzuigen van industriestoffen. Belangrijk bij het adviseren van een professionele stofzuiger is het doorvragen:

  • Wat voor soort stof willen jullie opzuigen?
  • Wat is de hoeveelheid stof dat gezogen moet worden?
  • In welke omgeving moet de stofzuiger staan?
  • Hoe lang moet er met de stofzuiger gewerkt worden?

Met een goede inventarisatie kan er een goede professionele stofzuiger geadviseerd worden. Belangrijk bij het inzetten van een een dergelijke stofzuiger is de veiligheid van de gebruikers en de omgeving waar de stofzuiger moet staan.

Advies nodig? Neem contact met ons op »