Stofvrij werken met een bouwstofzuiger

De belangrijkste kankerverwekkende stoffen die in de bouwsector volgens de Arbeidsinspectie veelvuldig vrijkomen zijn onder meer kwartsstof en hardhoutstof. Werk daarom altijd stofvrij! Starmix heeft de oplossing voor iedere stofuitdaging met een brede keuze aan hoogwaardige bouwstofzuigers.

Wist je dat er jaarlijks in Nederland zo’n 2.400 mensen aan werkgerelateerd kanker en 600 mensen aan aandoeningen van de ademhalingswegen sterven? Dat lezen we in de ‘Staat van Gezond werk’ van de Nederlandse Arbeidsinpectie die op 10 mei 2023 verscheen. Stof zien is daarom fout! Voorkom stoflongen en werk stofvrij: kies daarom voor Starmix bouwstofzuigers. De TNO A gecertificeerde Starmix iPulse serie is door zijn prestaties inmiddels een begrip in de bouw.

Afzuiging gereedschap

Met de bouwstofzuigers van Starmix kun je verantwoord kalkzandsteen, beton en baksteen bewerken. Er is een oplossing voor iedere stofuitdaging. Starmix gereedschapzuigers zijn speciaal bedoeld en gemaakt voor het stofvrij werken met elektrische gereedschappen. Bij slijpen, zagen, frezen en boren komt veel (ongezond) fijnstof vrij en dat wil je immers niet inademen.

De stofzuigers zijn inzetbaar als bouwstofzuiger voor onder andere het afzuigen van kwarts- en hardhoutstof en zijn bovendien ook inzetbaar als industriële stofzuiger/alleszuiger. Starmix heeft gereedschapszuigers met- en zonder filterreiniging of voor nat- en droog zuigen. Het zijn dus uitstekende machines voor alle reinigingstaken voor de professional. Het filterconcept is effectief en de filterreiniging is automatisch gestuurd voor een grotere doeltreffendheid en een langere levensduur.

Bron: Bouwtotaal