Alleszuiger

Alleszuiger: kun je er alles mee opzuigen?

Alleszuiger EvotecHet woord alleszuiger zegt het al, alles kan opgezogen worden. In werkelijkheid niet alles natuurlijk. Met zowel Starmix als Evotec is het afhankelijk wat u wilt zuigen en daarvoor een juiste keuze maken. Per type kan dit dus verschillend zijn. Binnen het Evotec programma kan er echt maatwerk geleverd worden zodat we echt kunnen zeggen: Evotec is een alleskunner. Bij Evotec zeggen zij ook: wij hebben een alleszuiger in ons programma waarmee alles, behalve benzine (brandstof), opgezogen kan worden.

Om een goede versie aan te schaffen is het uiteindelijk heel belangrijk om te weten wat de hoofdwerkzaamheden zijn. Wat voor soort vaste stoffen en/of vloeistoffen moeten er opgezogen worden en in welke hoeveelheden. Wat zijn dus de wensen voor een eventueel aan te schaffen alleszuiger?

Wat is een alleszuiger?

Wat is nu precies een stofzuiger of in dit geval een alleszuiger: Een stofzuiger is een machine met een motor (230 Volt of 400 Volt) die lucht verplaatst. Stof of vuile lucht wat de alleszuiger binnen komt en het gemonteerde filtersysteem zorgt ervoor dat er schone lucht uit de alleszuiger weer geblazen word. Een alleszuiger is dus een lucht verplaatser. Het filtersysteem bij zowel Starmix als Evotec is altijd uitgevoerd met minimaal M-klasse filters.

Accessoires!

Ook belangrijk zijn de accessoires. Bij Starmix zit per model een standaard accessoireset meegeleverd, bij Evotec een standaard slang en optioneel kunt u deze aanvullen met een uitgebreid aanbod van accessoires. Vraag naar de mogelijkheden om een goede combinatie te maken van uw alleszuiger en de te verkrijgbare accessoires.

Wat is het juiste type?

Er is dus veel mogelijk met het opzuigen van stoffen en vloeistoffen. Belangrijk bij het adviseren van het juiste type is het doorvragen:

  • Wat voor soort stof willen jullie opzuigen?
  • Wat is de hoeveelheid stof dat gezogen moet worden?
  • In welke omgeving moet de stofzuiger staan?
  • Hoe lang moet er met de stofzuiger gewerkt worden?

Met een goede inventarisatie kan er een goede exemplaar geadviseerd worden. Belangrijk bij het inzetten is de veiligheid van de gebruikers en de omgeving waar de alleszuiger moet staan.

Advies nodig? Neem contact met ons op »